L som i LOYALITET

– how to earn it – how to keep it

(Læs mere om vores kompetencer – klik her)

Der findes rigtig mange opskrifter på hvordan man opnår loyale kunder. En forudsætning for at lykkes med sin online forretning er at gøre sig fortjent til at have loyale kunder. Men oftest er det vidt forskellige faktorer, når det basale er på plads, der afgør om kunderne vil gen-købe, om de vil være loyale overfor dit brand, din retail enhed eller din online butik.

I nogle brancher er hurtig levering en af de vigtigste parametre for genkøbende kunder. Du sælger sjældent produktet til kunden, men muligheden for at udleve en drøm, en hobby, få afdækket et behov og lignende. Et eksempel fra Internettets hjemland, USA, var i introduktionen af Endless, som verdens største online retailer, Amazon, lancerede som en højtprofileret skobutik. De konkurrerede benhårdt med Zappos (som Amazon senere har købt), og brugte ‘We’ll pay you for over-night shipping’ som et led i at erhverve kunder. Prisnedsættelser på produktet, ikke at forveksle med loyalitetsrabat eller bonuspoint, gør sjældent slutkunderne mere loyale. Lad LOYALITET hjælpe dig med at de parametre der gør dine kunder mere loyale.

Loyalitet.com anvender bl.a. Ansoff’s matrix model, til sammen med kunden, at skabe klarhed over indsatsområderne for et bedre salg af eksisterende produkter til eksisterende kunder, eksisterende produkter til nye kunder (og hvordan nye kunder erhverves mest fornuftigt) og nye produkter til eksisterende- og nye kunder. Dette er både en kommunikations-, marketing-, organisatorisk- og systemmæssig opgave.

Alle ved hvordan de gerne selv vil behandles som kunder – desværre glemmer rigtig mange gode kunder disciplinen når de selv bliver den erhvervsdrivende. Begrebet ‘Customer Service Excellence’ er let at overse i en verden med benhård konkurrence, hvor kravene til rentabilitet og konstant vækst ofte sætter dagsordenen.

Præmisserne for at opnå genkøbende kunder online, går gennem en målrettet indsats med god kundeservice, intelligent marketing både på siden og gennem permission marketing, at have de rigtige produkter på det rigtige tidspunkt, at have det rigtige pris-mix, at kommunikere til og med personas i målgruppen og mange andre gode dyder.

Dermed ikke sagt at nogle trafikkilder blot bør frasorteres, men flere marketingformer (trafikkilder) kan ikke stå alene når målsætningen er genkøbende – loyale kunder.

Et uintelligent / normalt forløb kunne se således ud:

  1. Den potentielle kunde møder første gang din online butik ved klik på en SEM kampagne – f.eks. via Google Adwords.
  2. Kunden kigger sig omkring – køber ikke noget.
  3. Du har lige betalt kr. xx for en besøgende. I bedste fald har dit brand – dit site – brændt så meget igennem at kunden af sig selv kan finde dig igen – vil søge dig og forbruge endnu et klik senere.
  4. Hovedparten af kunderne ser du ikke umiddelbart igen.

Hvad kunne du have gjort bedre?

Mange ting er det korte svar. Du kunne have forsøgt at opnå en tilmelding til dit nyhedsbrev – til din kundeklub. Du kunne lave intelligent targeting af content via adaptive landingpages – måske endda udvidet til et partnerskab med targeting media networks. Eller nogle af de andre nævnte elementer på dette web-site.

Kontakt os for et første uforpligtende møde – og få mere inspiration og hjælp til at lave strategien, træne din organisation og måle på resultaterne.

Presseområde

Se de seneste pressemeddelelser fra Loyalitet.com (åbner i et nyt vindue).

- Loyalitet presserum - klik her

Kontakt Loyalitet.com på tlf.
+45 81 611 611 (hovednummer) for et uforpligtende møde.