Når du er i luften med eCommerce eller Multi-Channel Retail

Online marketing og realistisk budgettering

De fleste retailere og brand-ownere oplever stor skuffelse, når de kommer i luften med deres online projekt.

Hvor bliver kunderne af?

Er det store spørgsmål, som ofte bliver efterfulgt af interne afdelinger der melder om divergerende tilbagemeldinger fra samarbejdspartnere og andre salgskanaler.

Der kommer intet af sig selv, heller ikke når det gælder omsætning fra en online salgskanal. Langt de fleste produkter sælger ikke sig selv. Naturligvis vil din virksomhed opnå et vist salg, hvis dit brand eller de mærkevarer I sælger har et fornuftigt kendskabsniveau. Omvendt er det vigtigt at være realistisk i forhold til udviklingen i omsætning og resultat.

At lave et realistisk budget
Loyalitet.com anvender en række forskellige budgetmodeller, hvor der kigges på dels den eksisterende omsætning gennem andre kanaler, det procentuelle salg i produktgrupperne online versus offline. Det sammenlignes med et mere almindeligt online budget, hvor den potentielle trafik beregnes ud fra en række forskellige metoder. Den potentielle trafik til siden omregnes til ordrer.

Gennem Loyalitet.com’s samarbejdspartnere og netværk indenfor medieindustrien, kan der opnås et fornuftigt beregningspotentiale i forhold til mulige CPM visninger (f.eks. visninger af reklamer, hvor der betales for antal visninger) og mulig CPC trafik (betaling pr. klik – ofte den model der anvendes på SEM – f.eks. Google Adwords) med et fornuftigt fastsat niveau for trafikken.

Når der investeres den nødvendige tid i udarbejdelsen af de 2 ovenstående budgetmodeller, er det Loyalitet.com’s erfaring, at modellerne giver et meget entydigt billede af potentialet. På begge modeller lægges der en vækstkurve ind, som er afhængig af de investerede ressourcer og kendskabsniveauet til brandet eller retail brandet – eller en kombination af disse.

Arbejdet med at hente omsætning
Sammen med kunden udarbejdes en online marketing strategi, der bygges på trafik fra forskellige medier. De forskellige trafik kanaler supplerer hinanden, og ingen eRetailer får succes med ensidigt at anvende f.eks. Google Adwords som trafik- og ordreskabende markedsføringskanal. Overordnet skal der være et miks af CPM, CPC og CPA kanaler, hvor der kan opnås eksponering gennem forskellige medier. I sammenhæng med de direkte trafikkilder skal KPI’erne defineres, hvilke målkonverteringer er de vigtigste. Handler det alt sammen om salg, eller tør vi sætte en pris på CPL altså opsamling af leads til nyhedsbrev eller medlemsklub. Ingen retailer, i hvert fald ikke nogen jeg har arbejdet med, kan opnå en positiv bundlinie ved alene at arbejde med CPM eller CPC trafikkilder. Det handler om fastholdelse og skabe loyalitet hos målgruppen, som f.eks. kommer gennem en kontinuerlig e-mail marketing indsats.

Loyalitet.com har samarbejde med de største affiliate netværk i Europa, og har forhandlet nogle samlerabatter, som gives videre til abonnements kunderne.

Presseområde

Se de seneste pressemeddelelser fra Loyalitet.com (åbner i et nyt vindue).

- Loyalitet presserum - klik her

Kontakt Loyalitet.com på tlf.
+45 81 611 611 (hovednummer) for et uforpligtende møde.