Multi-channel marketing

Multi-channel marketing er markedsføring ved hjælp af mange forskellige kommunikations kanaler for at nå ud til en cross-channel kunde – eller en kunde med præference for en af kanalerne (overordnet set har forbrugerne præference for brandet eller retail kanalens brand, men kan i ‘nuet’ godt have præference for en bestemt kanal, der understøtter dem i situationen). Kanalen kan være en butik, en hjemmeside, et postordrekatalog eller anden direkte personlig kommunikation via brev, e-mail eller SMS.

Langt de fleste marketingchefer fokuserer i dag på den fysiske verden med medieplaner og indkøb af annoncer og kampagner. En mindst lige så stor opgave, og ofte overset opgave, er at skabe marketingmæssige sammenhænge mellem de forskellige retail kanaler.

En af de mest effektive og kost effektive marketing metoder er permission marketing – eller e-mail marketing – hvor der både kan udvikles øget kundeloyalitet og skabes direkte salg ved konkrete udsendelser. Ofte skabes det første salg via trafik fra en søgemaskine, enten som organisk trafik (skabt ved SEO) eller købt trafik fra f.eks. Google Adwords (SEM), men sidstnævnte er en meget dyr måde at købe sine ordrer på. Derfor skal de efterfølgende salg helst komme fra aktiviteter, der relaterer sig til permission marketing relaterede udsendelser eller pulls (f.eks. RSS).

Formålet for retaileren er at gøre markedsføringen målrettet mod forbrugerne på tværs af kanalerne – og lade dem foretrække den ønskede kanal. For at være effektiv skal multi-channel marketing understøttes af en god supply chain og tilhørende supply chain management -systemer, så der skabes sammenhæng mellem priserne på varer, tilbud opdateres konsistent på tværs af de forskellige kanaler – og lignende scenarier. Det kan også være understøttet af en detaljeret ROI analyse, der skal anskueliggøre investeringen fra hver af de forskellige kanaler, målt på kundernes respons og konvertering af salget.
De fleste retailere kan med fordel målrette visse kanaler til forskellige demografiske segmenter af markedet eller mod forskellige socio-økonomiske grupper af forbrugere. Multi-channel marketing muliggør maksimering af potentiale ved at tilbyde kampagnerne til potentielle kunder på tværs af forskellige kanaler, og dermed øge ‘heldet’ eller det målrettede ‘held’ for at opnå en konvertering.

Presseområde

Se de seneste pressemeddelelser fra Loyalitet.com (åbner i et nyt vindue).

- Loyalitet presserum - klik her

Kontakt Loyalitet.com på tlf.
+45 81 611 611 (hovednummer) for et uforpligtende møde.