Kompetencer indenfor eCommerce

(Til din virksomhed og dit brand – se menuen herover hvis du har en anden rolle)

eCommerce eller e-handel om man vil, har lige så mange facetter, som andre brede betegnelser, og kan dermed dække over alt fra et B2B site med eller uden mulighed for direkte køb, et varekatalog uden mulighed for køb, en simpel B2C e-handels butik baseret på standard løsninger til nogle få hundrede kroner i måneden, mere komplekse platforme uden intelligens eller det kan dække over en af de tre-fire store internationale platforme.

Som hovedregel skal du, som ansvarlig for online eller overordnet ansvarlig i din virksomhed, altid søge platforme og systemer hvor så meget af den funktionalitet du skal anvende er standard. Altså platforme der har mere karakter af en applikation end blot et framework. Hvis dit projekt er så unikt, eller dine forretningsprocesser så unikke, at der kræves et system hvor 80-100% skal udvikles forfra, bør du overveje om du skal prøve at ændre dine processer og krav.

Læs mere her, hvis du allerede er i “luften” med eCommerce eller Multi-Channel retail.

LOYALITET.com er en uvildig konsulentforretning, hvor vi kan rådgive dig og din virksomhed indenfor:

  • Valg af platform – oftest er den lidt dyrere platform den billigste i længden. Vi kender de danske- så vel som udenlandske leverandører, system integratorer og platforme fra andre kunder og præsentationer / netværk.
  • Samarbejdspartere – kan dit nuværende reklamebureau løfte opgaven med kommercielt web. Skal du have et web-bureau, og hvilket, og hvor meget må det koste. Hvad skal en samlet platform indeholde – kundeservice, integration, produktinformation, databaser, logistikløsninger (måske outsourcet logistikfunktion, her kender vi også de bedste på markedet) og mange andre system- og ydelses leverandører.
  • Opbygning af online organisation og rekruttering af de forskellige funktioner: eCommerce Manager, Produkt copywriter, Kundeklub ansvarlig, Web-grafiker, Online marketing inkl. SEO/SEM, Front-end teknikere – og mange øvrige roller afhængig af din virksomheds størrelse og ambitionsniveau i kombination med trin i udviklingen.
  • Ledelsessparring og udarbejdelse af business plan med 3-års budget (eller længere) i forskellige detaljeringsgrader og udformninger. Beregning på din nuværende forretning ud fra EPO modellen (Earning Per Order).
  • Fokus gruppe test og usability studier på dit nuværende site / oplæg fra bureau eller intern afdeling – hvor afleveringen er en konkret wireframe klar til designerne.
  • Opbygning af loyalitetsprogrammer for kundeklubber i kombination med systemerne der understøtter processerne for bedre og mere målrettet kommunikation via e-mail, sms, direct mail og øvrige push baserede kommunikations former. Kommunikationen kan også have afsæt via sociale kanaler som FaceBook, Twitter og lignende, men her vil jeg ofte inddrage en samarbejdspartner der er ekspert i sociale medier.
  • Sparring til den eksisterende online organisation, hvis fokus for virksomheden / afdelingen falder indenfor mine kompetence områder.

I kombination med ovenstående har jeg enkelte kunder, hvor opgaverne har mere taktisk karakter. Jeg påtager mig også enkelte operationelle opgaver. Dette er et bevidst valg for at holde mig ‘i form’ på det strategiske niveau. Spørg ved personlig henvendelse på mine operationelle kompetencer – kim@loyalitet.com eller på telefon +45 4244 0011.

Presseområde

Se de seneste pressemeddelelser fra Loyalitet.com (åbner i et nyt vindue).

- Loyalitet presserum - klik her

Kontakt Loyalitet.com på tlf.
+45 81 611 611 (hovednummer) for et uforpligtende møde.