Artikel fra Markedsføring.dk

Publiceret den 05.01.2011

Hvad koster et nyhedsbrev?

Bag ethvert seriøst nyhedsbrev, der lander i indbakken, ligger et e-mail marketing system. E-mail marketing systemer er populært sagt en avanceret udgave af “Outlook”, med værktøjer målrettet til at skabe nyhedsbreve og sikre at disse lander i modtagerens indbakke. Men hvad koster det?
Af: Lars Hedegaard Pedersen

Mange danske virksomheder arbejder i øjeblikket intenst med at skabe kundeklubber, fordelsprogrammer eller mere enkle maillister for udsendelse af virksomhedens budskaber. Og det er med god grund, fortæller Kim Østergaard fra konsulentvirksomheden Loyalitet.com.

– Fremtidens vindere inden for detailhandel og e-handel, er de, der formår at øge andelen af deres loyale kunder. Både online og for flerkanals detailhandlere. For de butikskæder, som også agerer online, er det essentielt for overhovedet at tjene penge på den mellemlange og lange bane, siger han.

E-handel vil de næste mange år være vækstlokomotiv for dansk detailhandel. Med stagnation i de fysiske forretninger, og flere steder med direkte tilbagegang, har flere butikskæder fået øjnene op for hvor vigtigt kombinationen af online og offline er for forretningens fortsatte udvikling.

– Det er de færreste, der kan tjene penge på, enten online handel eller kombinationen af online og offline, uden at være i besiddelse af et godt e-mail marketing system til udsendelse af regelmæssige og effektive kampagner. De fleste brancher taber sågar penge på førstegangskøbere, og e-mail marketing er fortsat den aktivitet, der konverterer de fleste kunder til genkøbere, siger Kim Østergaard og uddyber:

– Der findes et utal af danske retailere og e-retailere, der har mail-lister på mellem 5.000-50.000 forbrugere. Faktisk dækker det de fleste – også større butikskæder, men prissætningen på de seriøse e-mail-løsninger understøtter ikke den økonomiske virkelighed for langt de fleste. Derfor har vi valgt at lancere vores egen mailplatform – mailplatform.dk – der er en løsning, hvor virksomheder med knap 10.000 medlemmer i kundeklubben kan sende tre månedlige nyhedsbreve for 300 kr., som vi desuden betragter som en god indgangsvinkel til at udbrede kendskabet til vores konsulentforretning.

BabySam øgede salg
BabySam er en af de kæder, som har øget online salget, dels ved at målrette budskaberne og ved at skifte til mailplatform.dk.

Kæden har efterfølgende kunnet måle 4-5 gange højere salg, som e-commerce manager hos BabySam Lars Sand Høgsberg mener, hænger sammen med, at de har ændret på de virkemidler, der får forbrugerne til at foretage en omgående handling og en systemmæssig langt bedre leveringsevne.

En anden virksomhed, som har benyttet sig af den nye løsning er Kop og Kande – som i øvrigt tidligere benyttede sig af leverandøren, Zoomio, som bekendt sidste år måtte dreje nøglen om.

Marketingchef Mette Ekmann hos Kop & Kande siger:

– Vi har kigget på flere forskellige løsninger. Det er hele tiden vigtigt for os – som de købmænd vi er, at priserne er fornuftige og gennemskuelige. Vi vil gerne være sikre på, at vi ikke får ekstraregninger, når vi har trykket på send.

Mailplatform.dk-løsningen er udviklet af to amerikanske virksomheder, og anvendes på verdensplan af flere end 40.000 virksomheder. Udviklingen håndteres i USA, ligesom selve motoren for leveringen af nyhedsbrevene til modtagerens indbakke overvåges af amerikanske og danske eksperter.

– Vi skal ikke udvikle selve softwaren her i Danmark, men alene foretage løsningsorientrede tilpasninger. Kun på den måde kan vi sikre de lave priser i kombination med vedvarende udvikling, siger Kim Østergaard.

Nicolai Gislinge fra virksomheden Apsis vil gerne supplere og fremhæve, at udover at vurdere prisen, er det mindst ligeså vigtigt at vurdere leveringssikkerhed på ens udsendte mails.

Han skønner, at hvis 10-20 procent ikke når frem, kan selv den billigste løsning være dyr. Samtidig er det en god idé at vurdere kapaciteten, så som volumen og sendehastighed.

– I værste fald kan et frokosttilbud havne i modtagerens inboks kl. 17.00 – og det er jo ligesom lidt for sent, siger han.

Den danske konsulentvirksomhed, Loyalitet.com, yder strategisk rådgivning til virksomheder som BoConcept, BabySam, Kop & Kande, Kaufmann og en række andre større danske detailhandelskæder.

Og hvad koster det så?

Omregning baseret på en ugentlig udsendelse af 25.000 mails

CampaignMonitor 100 $ = 571 kr.

MailChimp: 250 $ = 1.428 kr.

iContact: 77 $ = 440 kr.

MailPlatform.dk: 300 kr.

eMarketeer: 515 € = 3.830 kr.

Apsis = 678,75 kr.

Globase = 3.750 kr.
Omregning baseret på en ugentlig udsendelse af 100.000 mails

CampaignMonitor: 500 $ = 2.856 kr.

MailChimp (75.000): 750 $ (240 $ 25.000-50.000) = 4.285 kr.

iContact: 239 $ = 1.366 kr.

MailPlatform.dk: 1.000 kr.

eMarketeer (ved udsendelse af 50.000 mails): 695 € = 5.168 kr.

Apsis = 1623,75 kr.

Globase = 5.250 kr.

 

ExactTarget og Responsys har ikke oplyst priser.

 

Comments are closed.

Presseområde

Se de seneste pressemeddelelser fra Loyalitet.com (åbner i et nyt vindue).

- Loyalitet presserum - klik her

Kontakt Loyalitet.com på tlf.
+45 81 611 611 (hovednummer) for et uforpligtende møde.